Valitse kieli Haku
EtusivuPuistot ja hinnatAktiviteetitSynttäritRyhmätYrityksilleRavintolat ja kahvilatVerkkokauppa
Sulje

Tiedote 8.2.2017 klo 17

SuperParkissa nollatoleranssi kiusaamiseen

SuperPark Särkänniemessä tapahtui sunnuntaina 5.2. tapaus, jossa kolmen nuoren ryhmä vaati rahaa joiltakin muilta puiston aktiviteettialueen käyttäjiltä. Yhden kiusaamisen kohteeksi joutuneen lapsen isä kirjoitti asiasta sosiaaliseen mediaan, ja myös tiedotusvälineet ovat kertoneet tapauksesta.

SuperPark Särkänniemi on selvittänyt asiaa nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa. Puiston henkilökunta on ilmoittanut asiasta myös poliisille, joka harkitsee jatkotoimia.

”SuperParkissa on nollatoleranssi kiusaamiseen ja olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta”, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo.

”Puutuimme sunnuntaina heti asiaan, mutta emme ottaneet asianosaisia sivuun aktiviteettialueelta emmekä ilmoittaneet asiasta heidän vanhemmilleen, ja tässä teimme arviointivirheen. Tapauksen herättämä julkinen keskustelu osoittaa, kuinka tärkeitä lapset ja nuoret ovat meille kaikille, ja SuperPark osallistuu mielellään tähän keskusteluun.”

Tanskanen kertoo, että SuperPark on tarkentanut toimintaohjeitaan henkilökunnalle. Jatkossa puiston valvojat puuttuvat aiempaakin tarkemmin mahdolliseen kiusaamiseen ja ilmoittavat asiasta aina alaikäisten vanhemmille. Kameravalvontaa lisätään. Mahdollisten rikosepäilyjen selvittäminen kuuluu Tanskasen mukaan poliisille.

”Teemme kaikkemme, ettei SuperParkin tiloissa kiusata ketään. Toimimme ripeämmin ja päättäväisemmin. Kaikilla SuperParkin vierailla on oikeus nauttia liikunnasta ilman, että kukaan kiusaa tai häiritsee.”

SuperPark Oy on suomalainen yritys, jolla on sisäaktiviteettipuistot Espoossa, Oulussa, Turussa, Vantaalla, Vuokatissa ja Tampereen Särkänniemessä. Juha Tanskasen mukaan SuperParkin puistojen kävijämäärä nousi viime vuonna yli 400 000 vieraaseen.

”Nuorten ylivoimainen enemmistö käyttäytyy puistoissamme mallikelpoisesti, kannustaen kavereitaan hyviin suorituksiin. Joudumme ilmoittamaan kuukausittain muutamien nuorten käyttäytymisestä heidän vanhemmilleen, mutta yleisesti ottaen nuoret suuntaavat energiansa siihen, mihin kuuluukin eli vauhdikkaaseen liikuntaan.”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Tanskanen
SuperPark Oy
0400 415 563
juha.tanskanen@superpark.fi

Kehitysjohtaja Taneli Sutinen
SuperPark Oy
040 524 9928
taneli.sutinen@superpark.fi