Valitse kieli Haku
EtusivuPuistot ja hinnatViihdy ja liikuSynttäritRyhmätYrityksilleRavintolat ja kahvilatVerkkokauppa
Sulje

Tiedote 13.10.2017

Superpäivä kutsuu Pelastakaa Lapset ry:n lapsia seikkailemaan SuperParkeihin

Restamax Oyj, SuperPark Oy ja Pelastakaa Lapset ry järjestävät ehkäisevän työn piirissä oleville lapsille valtakunnallisen seikkailupäivän SuperPark-sisäaktiviteettipuistoissa. SuperParkit tarjoavat puitteet hauskalle aktiviteetille, jollaiseen lapsilla ei muuten olisi mahdollisuutta. Seikkailupäivät järjestetään viikkojen 41–43 aikana Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Tampereella, Turussa, Espoossa, Vantaalla ja Oulussa.

Tapahtumaviikoilla Restamax tarjoaa Pelastakaa Lapset ry:n tukiperhe-, Sporttikummi- sekä tukihenkilötoiminnan piirissä oleville lapsille ilmaisen sisäänpääsyn SuperParkeihin. Päivään osallistuva ryhmä koostuu noin 7–12-vuotiaista koululaisista, ja tapahtuma osuu useimmilla paikkakunnilla syyslomaviikolle. Lapset saapuvat puistoon oman Sporttikummin tai vanhemman kanssa. Aloite yhteistyöhön tuli Restamaxilta ja siihen tartuttiin niin SuperParkissa kuin Pelastakaa Lapset ry:ssäkin innokkaasti.

- Olemme äärettömän kiitollisia ja onnellisia siitä, että lapsillemme tarjottiin tällaista mahdollisuutta. He ovat olleet todella innoissaan ja odottavat jo kovasti tapahtumaa, kiittelee Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen aluetoimiston ehkäisevän työn koordinaattori Johanna Heikkinen.

Myös SuperParkissa idea otettiin avosylin vastaan. Toimitusjohtaja Juha Tanskanen näki toimitilojensa soveltuvan tapahtumaan täydellisesti.

- SuperParkit on tehty erityisesti lasten ja nuorten ilolla liikkumista sekä yhdessäoloa varten. Tämänkaltainen päivä luo moninkertaisesti hyvää mieltä – niin seikkailijoille kuin meille palveluntuottajillekin, jotka pääsemme tarjoamaan alustan hienolle tapahtumalle, iloitsee Tanskanen.

Pieniä ja suuria Suomi 100 -tekoja 

Superpäivä on osa Restamaxin Suomi 100 -kampanjaa, jossa juhlavuoden kunniaksi järjestetään niin pieniä kuin suuriakin tilaisuuksia kaikenikäisille. Superpäivällä halutaan huomioida ne lapset, joilla ei välttämättä muuten olisi mahdollisuutta päästä SuperParkin kaltaiseen seikkailupuistoon.

- Syyslomaviikolla moni lähtee reissuun, mutta esimerkiksi vähävaraisten perheiden pienimmät voivat kokea viikon jopa tylsäksi, kun ei ole mahdollisuutta aktiviteetteihin. Halusimme tarjota heille ainutlaatuista tekemistä, jonka muistaa vielä pitkään, kertoo Restamaxin toimitusjohtaja Juha Helminen.

Superpäivät järjestetään seuraavasti:

SuperPark Jyväskylä – lauantai 14.10. klo 10.30
SuperPark Joensuu – maanantai 16.10. klo 10.30
SuperPark Pitkälahti, Kuopio – maanantai 16.10. klo 10.30
SuperPark Särkänniemi, Tampere– torstai 19.10. klo 10.30  
SuperPark Turku – torstai 19.10. klo 10.30
SuperPark Espoo ja Vantaa– lauantai 21.10. klo 10.30
SuperPark Oulu – torstai 26.10. klo 10.30

Lisätietoja:
Juha Helminen, toimitusjohtaja, Restamax Oyj, puh. +358 40 535 5560, juha.helminen@restamax.fi

Juha Tanskanen, toimitusjohtaja, SuperPark Oy, puh. +358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

Johanna Heikkinen, ehkäisevän työn koordinaattori, Pelastakaa Lapset ry, +358 50 343 1622, johanna.heikkinen@pelastakaalapset.fi

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 120 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner ja Colorado Bar & Grill. Restamax Oyj:n vuoden 2016 liikevaihto oli 130,1 miljoonaa euroa ja käyttökate 19,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 1 600 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa työskentelee kuukausittain noin 6 500 työntekijää.

Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi, Smile Henkilöstöpalvelut: www.smilepalvelut.fi

 

Tiedote 15.9.2017

SuperPark aloittaa kansainvälistymisloikan Hongkongista

Lähivuosien suunnitelmissa on kymmeniä uusia suomalaislähtöisiä sisäaktiviteettipuistoja Aasiaan ja Eurooppaan.        
 

SuperParkin kansainvälistyminen lähtee liikkeelle, kun ensimmäinen lapsille, nuorille ja aikuisille suunnattu sisäaktiviteettipuisto avautuu joulukuussa Hongkongiin. Vuoden 2018 aikana vauhti kiihtyy. Vastaavia lisenssi- tai partner-mallilla toimivia kohteita avataan Kiinassa kaksi Suzhouhun ja yksi Shanghaihin sekä kahdesta kolmeen puistoa Ruotsiin. Tallinnalaisen kumppanin kanssa on sopimus vähintään kolmesta SuperParkista Baltian maihin. Lisäksi suunnitteilla on kaksi puistoa Ranskaan, jotka nekin valmistuvat ensi vuoden aikana.

"Tärkeintä on löytää oikeat partnerit, ja tämän jälkeen oikeat lokaatiot sekä kiinteistöt. Nämä neuvottelut on käytävä todella huolellisesti, koska koko business perustuu niihin. Siksi pidämme aikataulut joustavina, ja Kiinan ja Ruotsin avaukset siirrettiin ensi vuoden puolelle”, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo. 

Hongkongissa kaikki meni nappiin sekä sijainnin että partnerin osalta. ”Samassa rakennuksessa SuperParkin kanssa on sekä hotelli että tuhansia asukkaita, ja kilometrin säteellä asuu satojatuhansia ihmisiä. Paikallinen partnerimme lähti paitsi toimitusjohtajaksi SuperPark Hongkongiin, myös osakkaaksi SuperPark Asia -yhtiöön, joka on osa SuperPark -konsernia.”

SuperPark Asia -yhtiön toimialueeseen kuuluu koko Aasia pois lukien Kiina, jossa SuperParkilla on toinen partneri. Näillä alueilla kasvuodotukset ovat suuret: seuraavan viiden vuoden aikana Aasiassa odotetaan SuperParkeja olevan jo kymmenittäin. Näkymät pohjautuvat Kiinassa, Aasian kaupungeissa sekä Euroopassa tehtyyn kaupalliseen tutkimukseen.

"Teettämämme selvitys osoitti, että trendit, kilpailutilanne sekä kuluttajien odotukset ovat erittäin rohkaisevia kansainvälistymiselle. Kilpailukentässä on lasten leikkipuistoja sekä yhden aktiviteetin puistoja, muttei tällaisia laajan kohderyhmän hybridimalleja kuten SuperPark", Juha Tanskanen kertoo.

"Tällä hetkellä meillä on 8 puistoa, mutta vuoden lopulla jo 12. Ensi vuoden aikana pitäisi avata 10-15 puistoa. Nyt keskitymme valittuihin kohdemaihin ja ensi vuonna avausten jälkeen pohdimme sitten uusia markkina-alueita."

SuperPark vahvistaa jalansijaansa myös Suomessa, jossa ketjulla on tällä hetkellä seitsemän omaa ja yksi lisenssipuisto.

”Seuraavat lisenssikohteet ovat nyt syyskuun lopulla avautuva Joensuu, lokakuussa aukeava Hyvinkää ja joulukuussa valmistuva Tahko. Ensi maaliskuussa on Mikkelin ja kesäkuussa Kalajoen vuoro. Näiden jälkeen etsimme Suomesta vielä muutamaa partneria, mutta painopiste uusissa hankkeissa siirtyy kansainvälisille markkinoille", Juha Tanskanen linjaa.

Lisätiedot:

Juha Tanskanen, SuperPark Oy, toimitusjohtaja
+358 400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

Kuvalinkki: https://www.dropbox.com/sh/l4qi82ez70d5fjv/AACzjOrZ33wpXqGgmm2q2iLNa?dl=0

SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. Vuonna 2012 Vuokatissa perustettu SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Jyväskylässä, Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park). Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio) sekä 2017 aikana avautuvat SuperPark Joensuu, SuperPark Hyvinkää ja SuperCorner Tahko sekä 2018 aikana avattavat SuperCorner Mikkeli ja SuperCorner Kalajoki. Honkongissa joulukuussa 2017 avautuva puisto on yhtiön ensimmäinen kansainvälinen kohde. Vuoden2018 aikana SuperParkeja avataan ainakin Kiinaan, Ruotsiin ja Ranskaan. Managementin lisäksi omistajia ovat Nordia Rahasto Oy, Takoa Invest Oy, Magic Angel Oy ja Restamax Oyj. Lisätiedot: www.superpark.fi

 

Tiedote 22.8.2017

SuperPark rantautuu Tahkolle

Uusi SuperCorner Tahko liikuttaa viihteellisesti kaikenikäisiä jo tulevalla talvikaudella. Tahko Span yhteyteen, nykyisen liikuntahallin tiloihin avattava sisäaktiviteettipuisto houkuttaa liikkumaan leikkien, seikkaillen, pelaillen ja freestyle-lajeja kokeillen. 

”Joulukuussa avattava SuperCorner tuo Tahkolle 1000 hauskaa säästä riippumatonta lisäliikuntaneliötä”, iloitsee Tahko Span Heikki Vienola. Uusi kumppanuus lisää merkittävästi Tahkon ympärivuotista vapaa-ajan tarjontaa ja vahvistaa Tahko Span asemaa Pohjois-Savon kiinnostavimpana majoitus- ja viihdekeskuksena. Vauhdikkaasti kasvavalle SuperParkille Tahkon puisto on jo yhdestoista uusi avaus vuoden 2017 aikana.

Tahko Span omistajat Heikki Vienola ja Jarmo Perttilä sekä SuperParkin kehitysjohtaja Taneli Sutinen ja Tahkon SuperCornerin lisenssiyrittäjä Kari Ikonen Riemuliikunta Oy:ltä arvostavat aktiivista elämää. ”Mielekäs liikkuminen edistää hyvinvointia ja elämänlaatua. Tavoitteemme on tarjota hyväntuulisia liikuntahetkiä vuosittain 30 000 Tahkolla kävijälle”, Kari Ikonen sanoo.

”SuperParkissa liikkuvat niin naperot, nuoret, aikuiset kuin ikäihmiset oman tasonsa mukaan. Puistoissamme on leikkimieliseen liikkumiseen tarkoitettu seikkailualue, Game Arena eri lajien kokeiluun ja vauhtilajien freestyle-alue, jossa voi mm. skeitata, scootata ja temppuilla trampoliineilla,” valottaa Taneli Sutinen SuperParkin moneen muotoutuvaa toimintakonseptia.

Mikä tekee SuperParkista erityisen? ”Kohtaamme vierailijat jo ennen puistoon saapumista digitaalisesti. Omat suoritukset ja kokemukset tallentuvat käyttäjätilille, josta kokemuksia voi jakaa edelleen”, Sutinen kertoo. ”Erityisesti teinit ja nuoret aikuiset arvostavat kokemusten jakamista sosiaalisessa mediassa. Muistijälki omista saavutuksista kannustaa kaikenikäisiä kävijöitä uusimaan hauskan kokemuksen”, täydentää Ikonen.

Kuvamateriaalia median käyttöön täällä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Heikki Vienola
Tahko Spa Oy
hallituksen puheenjohtaja
p. 050 65110
heikki.vienola@wulff.fi

Taneli Sutinen
SuperPark-konserni 
kehitysjohtaja
p. 040 524 9928
taneli.sutinen@superpark.fi

Kari Ikonen
Riemuliikunta Oy
toimitusjohtaja
p. 044 748 1412
kari.ikonen@tahko.com

Tahko Spa kehittyy ja uudistuu paikallisten kumppaneiden kanssa
Tahkolaiset Heikki Vienola ja Jarmo Perttilä tarjoavat idearikkaille, urheilullisen ja viihteellisen arvomaailman jakaville yrittäjille mahdollisuuden järjestää tapahtumia, tarjota palveluita ja myydä paikallisia tuotteita. Suomalainen SuperPark jatkaa uusien yhteistyökumppanuuksien sarjaa. Ensimmäinen julkaistu kumppanuus oli nilsiäläinen Liepuskan Herkkupaja.

Tahko Spa – naurua, riemua, liikuntaa, elämyksiä
Tahko Spa Oy on vuonna 2005 perustettu majoitus-, kylpylä- ja viihdekeskus. Yhtiön Tahko Spa Suites -lomahuoneistot ovat tyylikkäitä, tilavia ja hyvin varusteltuja lomahuoneistoja, jossa viihtyvät niin kotimaiset kuin kansainväliset asiakkaat.

SuperPark 
Vuonna 2012 perustettu SuperPark on kotimainen kasvuyritys, jolla on hyvät näkymät myös kansainvälisille markkinoille. Pisimmällä suunnitelmat ovat Ruotsissa ja Kiinassa, joissa molemmissa ensimmäiset SuperParkit avataan vuoden 2017 aikana. Suomessa SuperPark-sisäaktiviteettipuistoja löytyy Espoosta, Jyväskylästä, Oulusta, Tampereelta, Vantaalta ja Vuokatista. Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat Tahkon lisäksi Supercorner Pitkälahti (Kuopio) ja myöhemmin tänä vuonna aukeavat SuperPark Joensuu ja SuperPark Hyvinkää. Vuoden 2018 aikana yhtiö avaa Suomeen viisi uutta lisenssikohdetta. 

Uusia työpaikkoja nuorille 
SuperPark työllistää erityisesti nuoria. Yhtiö on saanut hyvää palautetta yhteisöllisestä ja osallistavasta kulttuurista. Tahkon alueelle SuperPark tuo 5 uutta työpaikkaa. Hankkeeseen investoidaan n. 0,5 meur. Joulukuussa 2017 avattavan Tahkon SuperCornerin koko on 1000 neliötä ja sinne odotetaan 30 000 kävijää vuosittain.  

 

Tiedote 10.5.2017

Oulun kauppakamarin Vetovoima-palkinto SuperParkille

Oulun kauppakamarin KevätForumissa jaettiin vuoden 2017 Vetovoima-palkinto. Palkinnon sai tänä vuonna SuperPark Oy. Valinnassa painotettiin Suomi 100-vuotta teeman mukaisesti yhdessä tekemistä. Yhteisöllisyyden lisäksi SuperParkin menestyminen liittyy vahvasti myös Suomen viennin lisäämiseen, kun SuperPark avaa tänä vuonna puistot ainakin Ruotsiin ja Kiinaan. 

SuperPark -toiminta sai alkunsa, kun ohjelmapalveluyrittäjän toiminut Taneli Sutinen söi munkkia lasten leikkipuistossa tyttären liikkuessa. Sutinen ideoi konseptin, jossa olisi mahdollisuus liikkua ja touhuta lasten, teinien ja perheiden yhdessä. Nyt puistoja on seitsemän Suomessa.

SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park). SuperPark Jyväskylä avaa ovensa kesällä 2017. Ruotsissa ja Kiinassa SuperPark avaa ensimmäiset puistonsa vuoden 2017 aikana. 

Kauppakamarin Vetovoima-palkinnon valintakriteereissä korostuvat liiketoiminnan tuottavuus ja tuloksellisuus sekä avoimuus viestinnässä. Lisäksi yrityksen markkinoinnin juurien ja aivotyön on oltava Pohjois-Suomessa. Tämän vuoden erityisteemana oli yhteisöllisyys, yrittäjyys ja yhdessä tekeminen.

Vetovoimaraadin mielestä palkinnon finalistien kärkikolmikko täytti kaikki Vetovoima-palkinnon peruskriteerit. SuperParkin nosti raadin yksimieliseksi voittajaksi, että liiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden lisäksi yritys on luonut innostavan tavan lisätä koko perheen yhdessä olemista ja liikkumista. Sisäaktiviteettitoiminta liikuttaa perheitä yhdessä ja se korostaa toiminnallaan terveyden ja hyvinvoinnin merkitystä kaiken ikäisille ihmisille.

Vetovoimaraatiin kuuluva Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala korostaa myös SuperParkin merkitystä alueen vetovoimatekijänä, kun se tarjoaa tekemistä ja aktiviteetteja ympärivuotisesti säästä riippumatta. SuperPark houkuttelee alueen omien asukkaiden lisäksi myös matkailijoita.

SuperPark on vahvalla markkinoinnilla ja brändi-osaamisella onnistunut laajentamaan toimintaa kotimassa useilla paikkakunnille. Liikkumisen ja hyvinvoinnin edistäminen ovat myös kansainvälisiä megatrendejä, mikä on avannut SuperParkille myös mahdollisuuden kansainvälistyä, ensin Pohjoismaissa. Nyt ovet on avattu myös Kiinaan, jonne yritys on sopinut yhteistyöstä kiinalaisen yrityksen kanssa. Suzhoun kaupunkiin tehdään 4–6 puistoa, joista ensimmäiset avataan vielä vuoden 2017 aikana.

”SuperPark on onnistunut tuotteistamaan houkuttelevan palvelukonseptin, joka on helposti monistettavissa ja vietävissä ulkomaille eri kulttuureihin ilman isompaa muutosta. Yritys on onnistunut kasvamaan kannattavasti, mikä on aina arvostettava saavutus. SuperPark soveltuu laajalle kohderyhmälle ja saa ihmiset liikkumaan, mikä on nyky-yhteiskunnassa tärkeää, kun entistä suurempi osa ihmisistä ei vapaa-ajallaan liiku. Näin SuperPark tekee myös palveluksen yhteiskunnalle.”, toteaa Oulun kauppakamarin Vetovoimaraadin puheenjohtaja Mika Lähteenmäki ja jatkaa, ”SuperParkin tulevaisuuden näkymät ovat hyvät ja uskon, että yritys onnistuu kasvutavoitteissaan.”

”Olemme kiitollisia palkinnosta ja arvostamme sitä. Tällainen huomionosoitus on tarpeellinen nostattamaan malleiksi pohjoissuomalaisia menestystarinoita, joiksi SuperParkin itsekin laskemme.” toteaa puolestaan SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen. ”SuperParkin ytimessä on lasten ja nuorten liikkuminen ilolla ja koko perhe. Nämä arvot tai tarpeet ovat globaalit. Maailmalla on leikkipuistoja ja yhden aktiviteetin puistoja, muttei tällaisia hybridimallisia. Siksi uskomme kovaan kasvuun. Uskomme, että rakennamme tämän ja ensi vuoden aikana 15-20 Puistoa, ja tämä on vasta alkua.”

Vetovoima-palkinto myönnetään Oulun Kauppakamarin toimesta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntien alueella toimivalle yritykselle tai yhteisölle. Vetovoima-palkinnon keskeiset valintakriteerit ovat, että toimija hyödyntää markkinoinnin eri kilpailukeinoja, yritys ja sen markkinoinnin aivotyö tehdään Pohjois-Suomessa ja viestintä on avointa ja läpinäkyvää sekä ulkoisessa että sisäisessä viestinnässä. Vuoden 2017 erityisteemana on Yhdessä, yhteisöllisyys ja yrittäjyys, joita painotettiin valintaperusteissa. 

Valintaprosessin alkuvaiheessa Oulun kauppakamarin Viestintäivaliokunta valitsi isosta joukosta finaaliin edustajat alueen yrityksiä ja yhteisöjä. Tämän jälkeen toteutettiin äänestys Oulun Kauppakamarin jäsenyritysten kesken. Tästä äänestyksestä valikoitui kolme ehdokasta Vetovoima raadin lopulliseen valintaan. 

Tänä vuonna vetovoima-palkinto myönnettiin jo 19. kerran ja se luovutettiin 10.5.2017 Oulun Kauppakamarin KevätForumissa, jonka aiheena tänä keväänä oli ”Vienti vetämään”.

Lisätietoja:
Oulun kauppakamari, toimitusjohtaja Jari P. Tuovinen, p. 044 313 4505, jari.tuovinen@chamber.fi
SuperPark Oy, toimitusjohtaja Juha Tanskanen, p. 0400 415 563, juha.tanskanen@superpark.fi

Lue lisää

http://www.superpark.fi
http://www.oulunkauppakamari.fi/kevatforum2017

SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park). SuperPark Jyväskylä avaa ovensa kesällä 2017. Ruotsissa ja Kiinassa SuperPark avaa ensimmäiset puistonsa vuoden 2017 aikana. Lisenssisopimuksella toimivia puistoja ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio) sekä 2017-2018 avautuvat SuperPark Sveitsi, SuperCorner Mikkeli ja SuperCorner Kalajoki. Managementin lisäksi omistajia ovat Nordia Rahasto Oy, Takoa Invest, Magic Angel Oy ja Restamax Oyj. 

Aikaisemmin palkitut:

-1999 Polar Electro Oy
-2000 Technopolis Oy
-2001 Pyhännän Rakennustuote Oy
-2002 Kuhmon Kamarimusiikki
-2003 Katri Antell Oy
-2004 Oulun Kärpät
-2005 Ruka
-2006 Hätälä Oy
-2007 Osuuskauppa Arina
-2008 Sievin Jalkine Oy
-2009 Pohjoisen Kantaperuna (b2b) ja ODL Terveys (b2c)
-2010 Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Eino Siuruainen
-2011 Pohjois-Suomen Erämessut
-2012 Pölkky Oy
-2013 Erätukku Oy
-2014 Qstock Oy
-2015 iLOQ Oy
- 2016 Fingersoft Oy

Vetovoimakriteerit

Markkinoinnin avulla liiketoiminta on tuottavaa ja tuloksellista. 
Yritys ja sen markkinoinnin aivotyö alueelta (Alue = Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu)
Avoimuus ja läpinäkyvyys viestinnässä

Vuoden 2017 teema, Suomi 100 – Yhdessä, yhteiskuntavastuu
Yhteisöllisyys, Yrittäjyys ja Avoimuus

 

Tiedote 8.3.2017

SuperPark avaa sisäaktiviteettipuiston Jyväskylään

SuperPark tuo viihteellisen liikunnan osaksi Messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongin ympärivuotista tarjontaa.

SuperPark avaa uuden sisäaktiviteettipuiston Jyväskylään. Lapsia, nuoria ja aikuisia viihteellisesti liikuttava SuperPark tulee Messu- ja kongressikeskus Jyväskylän Paviljongin yhteyteen. Ketjun seitsemäs, 2800 m² kokoinen puisto avaa ovensa kesäkuussa 2017.

SuperPark Jyväskylä käsittää kolme teema-aluetta; leikkimieliseen liikkumiseen sopivan seikkailualueen, eri lajien kokeiluun tarkoitun Game Arenan sekä vauhtilajeille, kuten skeittaukselle, scoottaukselle ja trampoliineille pyhitetyn Freestyle Hallin. Digitaalisuus on valjastettu vauhdittamaan liikkumista.

“Kaikissa SuperParkeissa on digitaalisesti viritettyjä liikunnallisia aktiviteetteja, joiden viimeisimmät versiot tulevat Jyväskylään. Asiakkaat voivat avata henkilökohtaisen käyttäjätilin, jonne puistovierailun aikana syntyvät suoritukset ja kokemukset voi tallentaa ja josta ne voi halutessaan jakaa eteenpäin", kertoo SuperPark Oy:n kehitysjohtaja Taneli Sutinen.

Sutinen näkee, että Paviljonki ja SuperPark tulevat hyötymään monella tavoin toisistaan.

“SuperPark tarjoaa messuille vakituisen oheisohelman, joka vetoaa sekä perheisiin, että vaikeasti tavoitettaviin teini-ikäisiin. Sesonkeina meillä puolestaan on mahdollisuus laajentaa puistosisältöämme viereisiin messuhalleihin. Tilat mahdollistavat myös, että voimme tehdä omista tapahtumistamme jatkossa aikaisempaa suurempia”, sanoo Sutinen.  

Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahkon mielestä SuperPark sopii mainiosti Paviljonkiin, josta tulee nyt aidosti entistäkin monipuolisempi ja sisältötarjonnaltaan Suomen oloissa ainutlaatuinen messu-, kokous- ja tapahtumakeskus.

“SuperParkin tulon myötä koemme, että Paviljongista tulee kaikille jyväskyläisille ympärivuotinen tapahtumakeskus, sekä samalla matkailijoiden ykköskohde Jyväskylässä”, Juha Rahko sanoo.

SuperPark Jyväskylän yhteyteen avataan myös konseptiin kuuluva ravintola Robson’s Grill & Cafe. Puisto ja ravintola työllistävät yhteensä noin 15 henkilöä, jotka ovat pääosin nuoria. SuperPark Jyväskylän kävijätavoite on 100 000 asiakasta per vuosi.

Vuonna 2012 perustettu SuperPark on kotimainen kasvuyritys, jolla on hyvät näkymät myös kansainvälisille markkinoille. Pisimmällä suunnitelmat ovat Ruotsissa ja Kiinassa, joissa molemmissa ensimmäiset SuperParkit avataan vuoden 2017 aikana.

FAKTAT

SuperPark Jyväskylä

  • Avataan kesäkuussa 2017
  • Kokonaisinvestointi noin 1,3 Me
  • Työllistää noin 15 henkilöä
  • Puiston koko 2800 m²
  • Sesonkiaikana puiston kokoa mahdollisuus laajentaa noin 4000 m²:iin

Lisätiedot:

Taneli Sutinen, SuperPark Oy, kehitysjohtaja
+ 358 40 524 9928, taneli.sutinen@superpark.fi

Vesa Pohjonen, Jyväskylän Messut Oy, myyntijohtaja
+ 358 50 325 7636, vesa.pohjonen@jklmessut.fi

Kuvamateriaalia median käyttöön:
https://www.dropbox.com/sh/vobd48wxcnbyexd/AADetOqsy-DKkC4ZPYc-O71Oa?dl=0

SuperPark -sisäaktiviteettipuistot tarjoavat ainutlaatuiset puitteet lasten ja aikuisten aktiiviseen ajanviettoon ja yhdessä liikkumiseen. SuperPark Oy omistaa ja operoi sisäaktiviteettipuistoja Oulussa, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla ja Vuokatissa (Angry Birds Activity Park). Ruotsissa ja Kiinassa SuperPark avaa ensimmäiset puistonsa vuoden 2017 aikana. Lisenssisopimuksella toimivia kohteita ovat SuperCorner Pitkälahti (Kuopio) sekä 2017-2018 avautuvat SuperPark Sveitsi, SuperCorner Mikkeli ja SuperCorner Kalajoki. Managementin lisäksi omistajia ovat Matkailurahasto Nordia Oy, Suomen RH-Yhtiö Oy, Magic Angel Oy ja Restamax Oyj. Lisätiedot: www.superpark.fi

Jyväskylän Messut Oy tuottaa ainutlaatuisia tapahtumia Jyväskylässä, tapahtumakeskus Paviljongissa. Tavoitteena on luoda tapahtumissamme asiakaskokemus joka jättää muistijäljen. Tunne on mukana myös liiketoiminnassamme. Meillä on tapahtumakokemusta yhteensä yli 100-vuotta. www.jklmessut.fi

 

Tiedote 8.2.2017 klo 17

SuperParkissa nollatoleranssi kiusaamiseen

SuperPark Särkänniemessä tapahtui sunnuntaina 5.2. tapaus, jossa kolmen nuoren ryhmä vaati rahaa joiltakin muilta puiston aktiviteettialueen käyttäjiltä. Yhden kiusaamisen kohteeksi joutuneen lapsen isä kirjoitti asiasta sosiaaliseen mediaan, ja myös tiedotusvälineet ovat kertoneet tapauksesta.

SuperPark Särkänniemi on selvittänyt asiaa nuorten ja heidän vanhempiensa kanssa. Puiston henkilökunta on ilmoittanut asiasta myös poliisille, joka harkitsee jatkotoimia.

”SuperParkissa on nollatoleranssi kiusaamiseen ja olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta”, SuperPark Oy:n toimitusjohtaja Juha Tanskanen sanoo.

”Puutuimme sunnuntaina heti asiaan, mutta emme ottaneet asianosaisia sivuun aktiviteettialueelta emmekä ilmoittaneet asiasta heidän vanhemmilleen, ja tässä teimme arviointivirheen. Tapauksen herättämä julkinen keskustelu osoittaa, kuinka tärkeitä lapset ja nuoret ovat meille kaikille, ja SuperPark osallistuu mielellään tähän keskusteluun.”

Tanskanen kertoo, että SuperPark on tarkentanut toimintaohjeitaan henkilökunnalle. Jatkossa puiston valvojat puuttuvat aiempaakin tarkemmin mahdolliseen kiusaamiseen ja ilmoittavat asiasta aina alaikäisten vanhemmille. Kameravalvontaa lisätään. Mahdollisten rikosepäilyjen selvittäminen kuuluu Tanskasen mukaan poliisille.

”Teemme kaikkemme, ettei SuperParkin tiloissa kiusata ketään. Toimimme ripeämmin ja päättäväisemmin. Kaikilla SuperParkin vierailla on oikeus nauttia liikunnasta ilman, että kukaan kiusaa tai häiritsee.”

SuperPark Oy on suomalainen yritys, jolla on sisäaktiviteettipuistot Espoossa, Oulussa, Turussa, Vantaalla, Vuokatissa ja Tampereen Särkänniemessä. Juha Tanskasen mukaan SuperParkin puistojen kävijämäärä nousi viime vuonna yli 400 000 vieraaseen.

”Nuorten ylivoimainen enemmistö käyttäytyy puistoissamme mallikelpoisesti, kannustaen kavereitaan hyviin suorituksiin. Joudumme ilmoittamaan kuukausittain muutamien nuorten käyttäytymisestä heidän vanhemmilleen, mutta yleisesti ottaen nuoret suuntaavat energiansa siihen, mihin kuuluukin eli vauhdikkaaseen liikuntaan.”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Tanskanen
SuperPark Oy
0400 415 563
juha.tanskanen@superpark.fi

Kehitysjohtaja Taneli Sutinen
SuperPark Oy
040 524 9928
taneli.sutinen@superpark.fi